Sygemelding

 

En sygemelding er et forhold mellem arbejdsgiver og arbejdstager, og i udgangspunktet er en sygemelding ikke noget, som din læge behøver at blive involveret i. Det vil sige, at hvis du er syg og ikke kan passe dit arbejde, skal du selv kontakte din arbejdsgiver og melde dig syg. 

Din arbejdsgiver kan forlange en "tro og love erklæring", hvor du selv skriver under på, at du er syg. 

 

Mulighedserklæring (tidligere lægeerklæring)

Mulighedserklæringen har afløst den traditionelle lægeerklæring. Den handler om, hvilke begrænsninger din sygdom medfører, og hvordan du hurtigst muligt kan komme tilbage i arbejde igen. 

Den første del af mulighedserklæringen skal udfyldes af dig og din arbejdsgiver i fællesskab. Når I har udfyldt den første del, tager du attesten med til lægen, som tager stilling til, om oplysningerne og planen er forsvarlig i forhold til dit helbred. Arbejdsgiver skal betale for attesten, men du skal lægge pengene ud herfor, og vil så selvfølgelig få en kvittering på at den er betalt, som du kan tage med til din arbejdsgiver. 

 

Friattest

Friattesten kan anvendes i nødstilfælde, hvor en mulighedserklæring ikke giver mening.

Er du syg i mere end 14 dage, kan din arbejdsgiver kræve, at du indhenter en varighedsklæring hos din læge. Arbejdsgiver skal betale for attesten, men du skal selv lægge ud herfor. 

 

Sygemelding fra uddannelse

Hvis du har behov for en sygemelding fra din uddannelse anbefaler vi, at du sørger for at være i kontakt med din læge tidligt i forløbet. Skal der laves en lægeattest er det vigtigt, at det kan dokumenteres, at du har været syg til fx. en eksamen. Vi stiler altid imod, at sygemelding bliver så kort som muligt.